Kontakt

Institut efektivního rodičovství
Josefská 1, Brno

info@efektivnirodicovstvi.cz

Naši partneři

Chcete se zeptat?

Co je to být hodný???

Dobrý den,zarazila mě věta v otázkách a odpovědích od lektorky efektivního rodičovství."Když budeš hodný dostaneš odměnu."S pozdravem R.Versteegová

Růžena Versteegová, 18.04.2011,

Re: Co je to být hodný???

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Snažila jsem se najít odpověď, kterou máte na mysli. Jedná se asi o to místo, kde citujeme výpověď jedné z absolventek programu. Skutečně se tam mluví o tom, že "budeš hodný", ale je potřeba se na danou větu dívat v celém jejím kontextu. Maminka mluví o řešení potíží při nakupováním, které dříve probíhalo v napětí a neklidu a nyní je mnohem pohodovější. To, že říká svému dítěti "...budeš hodný.." je potřeba vidět právě v tomto kontextu, kdy o celé věci mnohokrát mluvili a její syn ví, co si pod tímto výrazem má představit. Jinak je samozřejmě pojem "být hodný" hodně nejasný a pro děti neuchopitelný.

Eliška Vondráčková, 16.05.2011,

Levak ci pravak?

Dobry den,
chtela sem se s vama poradit .... moje dcerka 6let pise a maluje levou rukou , jine cinosti dela ale pravou ! Myslim,ze jsem ji k tomu aby psala levou rukou dopomohla ja :( !!! Videla u me , ze drzim vse v leve . Bohuzel stale pise a kresli od prava do leva . Premyslela jsem ze bych ji "predelala" na pravaka a nutila ji pouzivat vice pravou ruku na psani.... Co si o tom myslite ? Ale zase na druhou stranku mam strach abych ji jeste vic nepokazila . Jinak dekuji i za strucnou odpoved A.

Andrea N., 04.02.2011,

Re: Levak ci pravak?

Myslím, že přeučovat dítě na praváka není zrovna nejideálnější, mám kamaráda, kterého před 35 lety rodiče přeučili na praváka a on o sobě tvrdí, že od té doby je levý na obě ruce :-). Nelze Vám takhle napsat co je nejlepší, dcerku neznám, doporučovala bych řídit se tím, co Vám řeknou u zápisu do školy nebo zajít do Pedagogicko-psychologické poradny.

Gabriela Vybíralová, 08.02.2011,

Místa konání

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda plánujete pořádat kurzy i ve středních čechách, konkrétně berounsko. Děkuji.

Markéta Pončová, 21.01.2011,

Re: Místa konání

Všechny termíny kurzů se objevují na našich webových stránkách v záložce místa konání. Jsou průběžně doplňovány. V Berouně zatím žádný kurz neplánujeme.

Gabriela Vybíralová, 24.01.2011,

vztah

dobrý den chtěla bych se zeptat jek řešit a přistupovat k mému synovy adovi kterému jsou 3 roky a dostává záchvaty jakoby potlačované zuřivosti ,projevuje se to pnutím klepáním grimasou atd.. často to souvisí se vztahem ke svojí 7měsíční sestřičce kdy někdy nerozpoznám zda má ada radost nebo zlost ale spíš se přikláním k té zlosti , protože někdy ji zatlačí svůj prst do ručičky nebo ji rýpne.. Toto cítil a projevoval i předtím než jsem byla těhotná. V normálních záchvatek vzteku se projevuje ten vztek normálně , ale tohle je jakoby něco potlačoval nějakou zuřivost.. Četla jsem knižku paní prekopové a děláme pevné objetí , ale toto se stále nechce hnout ale objetí nám pomohlo mít lepší vztah.Koupila jsem se i vaši knížku efektivní rodičovství ,ještě ji nemám přečtenou jenom jsem nahlédla zaujala mě i tento postoj a proto prosím o radu. děkuji misa

Míša Trejbalová, 15.01.2011,

Re: vztah

Dobrý den, žárlivost je u sourozenců úplně běžná. Nejčastějším projevem je nenápadné ubližování miminku, v takovém případě je vhodné si syna vzít a vysvětlit mu, že to sestřičku bolí a důrazně sdělit, že tohle se OPRAVDU nedělá. Emoce není dobré potlačovat. Já jsem svému synovi když měl asi 3 roky koupila boxovací pytel, když ho papadl záchvat vzteku a zuřivosti, řekla jsem mu, že by bylo dobré aby si šel ulevit a vyboxovat se. Někdy jsem šla s ním a přidala se, zkusila jsem pochopit a přijmout jeho pocit. Jako prevenci by bylo dobré najít si co nejvíce času a být se synem sama (např. když sestra spí) a dělat s ním aktivity, které si sám vybere a baví ho. Naplnit jeho citovou nádrž doplna a dopředu. Přeji Vám hodně trpělivosti v rodičovské roli :-)

Gabriela Vybíralová, 19.01.2011,

děkuji!!!

Právě se účastním kurzu a chci moc moc moc poděkovat Elišce a Gábi za skvělá dopoledne!!! Dávají mi obrovskou naději, že můžu své dítě vychovat ke slušnosti a zdravé osobnosti láskou a NE tresty!!! :-) S pozdravem, S.

Soňa Geržová, 22.10.2010,

Re: děkuji!!!

Děkujeme a jsme rády, že naše práce přináší pozitivní změny v rodinách a povzbuzení pro rodiče - rodičovství je přece velký dar a ne problém :-)

Eliška Vondráčková, 08.11.2010,

Vzdělávací dokument

Cesta k pozitivnímu rodičovství - vzdělávací dokument, který Vám dá odpověď na řadu otázek spojených s rodičovstvím. Více informací najdete zde...

Facebook

O pozitivním přístupu k rodičovství máte možnost diskutovat s přáteli zde:

Pozitivní rodičovství
Kurzy efektivního rodičovství

Vyhledávání